Source to Contract

Meer omzet maken is mooi. Minder uitgeven is makkelijker. Wanneer u uw totale inkoopkosten weet te verlagen, kunt u immers beduidend meer bedrijfswinst realiseren. Zonder uw omzet te vergroten of in te boeten aan kwaliteit. Stroomlijn uw tactische inkoop, van Source to Contract.

Source to Contract
Steeds meer organisaties ontdekken het strategisch belang van inkoop. Met een goed doordacht inkoopbeleid valt dan ook letterlijk winst te behalen. Inkoop is meer dan alleen uw producten en diensten op voorraad houden tegen de meest gunstige prijs en de beste kwaliteit. Als uw inkoopplan goed doordacht is, kunt u uw inkoopkosten aanzienlijk terugdringen. U kunt bijvoorbeeld werken met minder leveranciers en per leverancier meer afnemen. Zo hoeft u minder leverancierscontacten te onderhouden en kunt u betere condities en meer korting bedingen.

Van strategie tot eenduidig sourcingtraject
Om meer te bereiken met uw inkoopbudget en tegelijkertijd grip te houden op uw bedrijfsrisico’s is het noodzaak om effectief uw inkoopbehoefte te definiëren en de juiste leveranciers te selecteren. Of het gaat om een eenvoudig offertetraject of een complexe Request for Proposal, elke kwalificatie vraagt om een eenvoudig en transparant proces. Van het vastleggen van de inkoopstrategie in een eenduidig en objectief sourcingtraject tot het offerteproces en de evaluatie en selectie van leveranciers. Onze oplossingen helpen om al deze stappen simpel en efficiënt te ondersteunen.

Elk contract onder controle
U heeft met veel zorg de best mogelijke contractvoorwaarden en condities bedongen bij uw leveranciers. U wilt dan ook zeker zijn dat iedereen in uw organisatie deze afspraken optimaal benut. En voorkomen dat inkopen nog steeds buiten contracten om verlopen. Volledige transparantie en controle bereikt u door goed contractbeheer. Dit betekent dat u leveranciersafspraken effectief kunt registreren, beheren en communiceren. Door alle leverancierscontracten centraal vast te leggen houdt u inzicht in alle benodigde contractinformatie. Zo heeft u een betrouwbare basis voor het onderhouden van uw contractenportfolio. Bovendien heeft u altijd real-time inzicht in uw financiële verplichtingen.

Inkoop meer waarde
Haal meer rendement uit uw strategisch/tactische inkoop door dit proces te stroomlijnen met krachtige instrumenten voor leverancierselectie, leveranciersbeheer en contractmanagement. Zo zorgt u voor betere bedrijfsplanning, effectiever categoriebeheer, objectieve leverancierskwalificatie, efficiëntere leveranciersonderhandelingen en beter contractmanagement. Dit kan met inzet van onze oplossingen, die alle stappen van het Source to Contract-proces eenvoudig en effectief ondersteunen.