Services & Support

Ons werk houdt niet op als de implementatie van uw systeem is afgerond en de overdracht heeft plaatsgevonden. U kunt blijven rekenen op ondersteuning door onze afdeling Services & Support. Zo helpen wij functioneel beheerders en applicatie beheerders met technische of gebruikersvragen waar zij zelf niet direct een antwoord op hebben. U kunt steeds issues melden en wijzigingsverzoeken indienen. Al uw zaken kunt u eenvoudig online melden in onze service management applicatie.

Deskundige ondersteuning
Onze supportmedewerkers onderhouden nauw contact met onze consultants. Zo zijn zij goed op de hoogte van de inrichting van uw systeem en de belangrijke processen binnen uw organisatie. Daarnaast werkt het team direct samen met Product Development, om de voortgang van issues en wijzigingen goed in de gaten te houden. Door voortdurend kennis te delen hebben de medewerkers altijd de laatste informatie over technische zaken en nieuwe ontwikkelingen.

Support op maat
Afhankelijk van de ondersteuning die u nodig heeft, kunt u kiezen tussen verschillende servicepakketten (Basic, Silver of Gold). Als u meer modules in beheer heeft, dan kan de keuze voor een uitgebreider servicepakket voor de hand liggen. Zo biedt het Gold-pakket u standaard toegang tot een testomgeving die identiek is aan uw live-omgeving, ook na afronding van de implementatie. Op deze manier kunt u zonder zorgen continue interne trainingen verzorgen, waarbij u alle stappen kunt uitvoeren, alsof u op uw live-omgeving werkt. Daarnaast biedt dit u de mogelijkheid om eventuele aanpassingen in uw live-omgeving eerst goed te testen.