Contract Management

Maak een afspraak

U besteedt veel zorg aan het bedingen van de best mogelijke contractvoorwaarden en condities bij uw leveranciers. Maar worden deze afspraken in de praktijk ook door iedereen optimaal benut? En hoe voorkomt u dat inkopen nog steeds buiten contracten om verlopen? Goed contractbeheer betekent dat u leveranciersafspraken effectief kunt registreren, beheren en communiceren. Met Esize Contract Management legt u alle leverancierscontracten centraal vast. Het vergroot uw inzicht in alle benodigde contractinformatie, zodat u een betrouwbare basis heeft voor het onderhouden van uw contractenportfolio. Bovendien heeft u altijd inzicht in al uw financiële verplichtingen.

Effectief registreren en beheren
De oplossing maakt het eenvoudig om overeenkomsten op te stellen (onder andere door gebruik van standaard contract templates) en om voorwaarden aan te passen. U kunt contractafspraken bewaken op basis van vastgestelde criteria (Key Performance Indicators) en opzegtermijnen. Het systeem waarschuwt automatisch wanneer een contract gaat aflopen of moet worden aangepast. Zo voorkomt u dat contracten stilzwijgend verlengd worden, wat u jaarlijks een flinke besparing kan opleveren.

Eenvoudig informatie delen
Alle contractinformatie is voor de hele organisatie online beschikbaar. U bepaalt door rechten toe te kennen welke (bedrijfsgevoelige) informatie u deelt met medewerkers. Omdat het een gebruiksvriendelijk systeem is, kan iedereen er gemakkelijk mee werken.

Voordelen

  • Alle leverancierscontracten inzichtelijk in één systeem
  • Eenvoudig contractinformatie delen in uw organisatie
  • Efficiënte en transparante werkwijze en procedures
  • Effectief monitoren en evalueren van contractafspraken
  • Automatische signalering voorkomt ongewenste contractverlenging

Transparante processen en procedures
Uw contracten vormen de spil van het bestelproces. Door contracten te koppelen aan het bestelsysteem gebruikt iedereen altijd de meest recente versie van een contract en hanteert men steeds de juiste condities en voorwaarden. Het is daarom wenselijk om productcatalogi te koppelen aan contractdata. Zo is men zeker dat contracten optimaal benut worden. Maximale efficiency in contractbeheer wordt bereikt door Esize Contract Management te gebruiken in combinatie met Esize Procurement.

Elk contract onder controle
De oplossing ondersteunt alle voorkomende contractvormen. Terugkerende contractverplichtingen (zoals huur, telefoon- of onderhoudskosten) kunt u op een simpele manier in het systeem vastleggen en bewaken waardoor u altijd zicht heeft op uw financiële verplichtingen. Dit biedt u niet alleen meer transparantie, maar ook een slimmere en snellere factuurafhandeling.