U zoekt de beste producten en diensten voor de voordeligste prijs en meest gunstige condities. Met Esize Sourcing heeft u een complete oplossing voor het strategisch/tactische inkoopproces in handen. Van het vastleggen van de inkoopstrategie in een eenduidig en transparant sourcingtraject tot en met het offerteproces en de evaluatie en selectie van leveranciers.

Snelle en transparante kwalificatie van leveranciers
Esize eSourcing ondersteunt u bij het vastleggen van de inkoopstrategie en helpt u om deze door te voeren in een eenduidig sourcingtraject. Of het nu gaat om relatief eenvoudige offertetrajecten of uiterst complexe tenders waarbij de kosten tot op attribuutniveau inzichtelijk gemaakt worden, de oplossing loodst u eenvoudig, op de meest snelle en efficiënte manier, door het kwalificatieproces van leveranciers, van long list naar short list en zelfs met online inkoopveiling. Alle relevante gegevens (projectplanning, inkoopteam, besparingsdoelstellingen en dossier) registreert u in het systeem. Zo bent u zeker van een transparant en objectief traject en kunt u keuzes altijd verantwoorden. Bovendien heeft u toegang tot een netwerk van duizenden leveranciers in de Esize SupplierWeb bedrijvendatabase en controleert u eenvoudig betaalgedrag, kredietrating en historie van potentiële aanbieders via het zakelijke online platform van Graydon.

Standaardisatie en rechtmatigheid
U kunt het online sourcing platform inzetten voor marktconsultaties (RFI’s), offerte-aanvragen (RFQ’s/RFP’s) of online inkoopveilingen. Het offertetraject begint bij het verzamelen van de specificaties van uw aanvraag. Het systeem helpt u om al uw selectiecriteria, maar ook contractuele wensen en eisen vast te leggen. Maak slim gebruik van standaard templates om offertes of vragenlijsten op te stellen. Ook kunt u bestaande tenderprojecten eenvoudig kopiëren en opnieuw gebruiken. Altijd volgens actuele wet- en regelgeving. Op het platform bouwt u een compleet projectdossier dat altijd beschikbaar is voor u en uw collega’s. Dit ondersteunt uw audits en laat u transparant inkopen.

Voordelen

  • Snelle en transparante kwalificatie van leveranciers
  • Standaardisatie, transparantie en rechtmatigheid
  • Efficiënte communicatie met aanbieders
  • Handmatige of automatische selectie van leveranciers
  • Standaard sjablonen voor RFx en vragenlijsten

Efficiënte communicatie met aanbieders
Is uw aanvraag compleet en vastgelegd in het systeem, dan stuurt u elektronisch een uitnodiging naar de leveranciers van uw keuze. Zij ontvangen automatisch een e-mail. Leveranciers kunnen de aanvraag beantwoorden via het systeem en eventueel verduidelijkingsvragen stellen, als daar behoefte aan is. Vervolgens kunt u de aangeleverde informatie eenvoudig en objectief met elkaar vergelijken.