Vendor Management

Maak een afspraak

Beter presterende leveranciers dragen direct bij aan de concurrentiekracht en marktpositie van uw bedrijf en kunnen u kosten besparen. Effectief leveranciersmanagement betekent dat u direct inzicht heeft in actuele leveranciersprofielen en geleverde prestaties objectief kunt beoordelen op basis van vastgestelde criteria.

Direct inzicht in alle gegevens
U bent afhankelijk van uw leveranciers en wil daarom een duidelijk beeld van hun prestaties terwijl u voortdurend bouwt aan een goede samenwerking. Met Esize Vendor Management brengt u alle informatie over uw leveranciers overzichtelijk samen in één centrale database. Alle gegevens zijn voor de hele organisatie online beschikbaar. In één overzicht presenteert het systeem precies die informatie die u nodig heeft. Zoeken is eenvoudig door uitgebreide selectiemogelijkheden. Relevante leveranciers vindt u bijvoorbeeld snel aan de hand van productcoderingen. Door uw leveranciersgegevens centraal vast te leggen weet u niet alleen zeker dat alle informatie in de database juist en volledig is, maar ook altijd actueel. Bovendien voorkomt u vervuiling van uw database met dubbele of inactieve contacten en zorgt u voor een efficiënter administratief proces.

Leveranciersinformatie altijd up-to-date
Het leveranciersprofiel bevat een schat aan gegevens. Denk aan BTW-nummer, omzetgegevens, contactinformatie, enzovoort. Het systeem biedt leveranciers de mogelijkheid om deze gegevens zelf actueel te houden. Het is aan de leveranciersmanager om het profiel eventueel verder aan te vullen, met bijvoorbeeld commodity-coderingen, betalingsgegevens en factuurverwerkingsdata. Deze mogelijkheden om leveranciers actief te beheren zijn van grote waarde, aangezien het leveranciersprofiel een sleutelrol speelt bij contractmanagement, leveranciersselectie en het bestelproces.

Voordelen

  • Alle leveranciersinformatie actueel en inzichtelijk
  • Eenvoudig leveranciersgegevens delen in uw organisatie
  • Betere samenwerking met uw leveranciers
  • Maximaal profijt van gemaakte afspraken met leveranciers
  • Actief naleven en uitvoeren van contracten

Eenvoudig leveranciersprestaties beoordelen
Met de uitgebreide rapportagemogelijkheden in Esize kunt u relevante informatie uit verschillende applicaties (procurement en invoice management) samenbrengen en analyseren voor objectieve leveranciersbeoordeling. Daarmee heeft u vele mogelijkheden om leveranciers individueel of ten opzichte van elkaar te beoordelen op hun prestaties zoals vastgelegd in de contractvoorwaarden (bijvoorbeeld per productgroep). De criteria (Key Performance Indicators) kunt u naar wens aanpassen. Zo is het eenvoudig om de ontwikkeling in prestaties van uw leveranciers in de tijd bij te houden. De software helpt u vervolgens bij het plannen en evalueren van verbeteringsmaatregelen.